A&C Koi - Koi variŽteit - Hariwake

English   Deutsch

Business Logo

Wij zijn specialist in verkopen en kweken van exclusieve koikarpers. In Grubbenvorst bevindt zich onze koifarm van 8000 m2 waar wij aan al onze relaties naast topkwaliteit Koi ook diverse tuinen, vijvers en waterpartijen kunnen laten zien.

Garden Banner

A&C Koi - VariŽteiten Informatieblad: Hariwake
De Hariwake is witte metallic Koi met gele patronen

Bij de Hariwake wordt meestal gedacht dat deze variŽteit voort is gekomen uit een kruising van de Platinum Ogon en de Yamabuki Ogon. Hoewel dit zo lijkt is dit echter niet het geval. De eerste Hariwake werden net zoals de Yamabuki gekweekt uit een kruising van de Kigoi en de Platinum Ogon.

In het begin en ook in de daarop eerstvolgende jaren werd aan deze variŽteit weinig waarde gehecht. Ik heb zelfs meestal de neiging om te zeggen dat wij Europeanen "schuldig" zijn aan het geliefd maken van deze variŽteit.

Dit geldt echter niet alleen voor deze variŽteit, maar ook vaak voor andere variŽteiten die in Japan minder geliefd of bekend zijn.

Dit geldt echter vooral voor de Doitsu Hariwake welke een van de meest geliefde variŽteiten geworden is in onze vijvers. De Doitsu variŽteit met zijn sneeuwwitte glanzende huid en daarop geplaatste gele patronen is voor velen een Koi met een welhaast onweerstaanbare aantrekkingskracht. Bij de beste exemplaren dient het hoofd mooi kaal en zuiver te zijn.