A&C Koi - Koi variŽteit - Chagoi

English   Deutsch

Business Logo

Wij zijn specialist in verkopen en kweken van exclusieve koikarpers. In Grubbenvorst bevindt zich onze koifarm van 8000 m2 waar wij aan al onze relaties naast topkwaliteit Koi ook diverse tuinen, vijvers en waterpartijen kunnen laten zien.

Garden Banner

A&C Koi - VariŽteiten Informatieblad: Chagoi

De Chagoi is waarschijnlijk van de eenkleurige Koi wel de meest bekende en vaak ook meest geliefde Koi. De kleur van de Chagoi loopt uiteen van donkerbruin naar grijsbruin. De reden dat deze Koi bekend en geliefd is komt vooral door zijn gedrag.

De Chagoi is van nature zeer rustig en brengt deze rust ook al snel over op de andere vissen. Hiermee bedoel ik dat de Chagoi heel gemakkelijk tam te krijgen en hierdoor de andere Koi in de vijver vaak met zich mee neemt naar de eerste stappen in het vertrouwen van de hand die ze voert. Vaak is het zo dat de Chagoi juist aangekocht wordt voor unieke deze eigenschap.

Ook is het een bekend gegeven dat de Chagoi zeer snel groeit en behoort tot de grootst groeiende Koi. Niet zelden komen er exemplaren voor van boven de metergrens.