A&C Koi - Koi variŽteit - Beni Kikokuryu

English   Deutsch

Business Logo

Wij zijn specialist in verkopen en kweken van exclusieve koikarpers. In Grubbenvorst bevindt zich onze koifarm van 8000 m2 waar wij aan al onze relaties naast topkwaliteit Koi ook diverse tuinen, vijvers en waterpartijen kunnen laten zien.

Garden Banner

A&C Koi - VariŽteiten Informatieblad: Beni Kikokuryu

Bij de Beni Kikokuryu is getracht om de zwart witte Kikokuryu ook van rood te voorzien.

De Beni kikokuryu is net als de Kikokuryu een metallic Koi. Meestal zie je dat de Beni Kikokyryu uit 3 ŗ 4 kleuren bestaat. Namelijk goudrood, zwart, grijs en wit. Minder vaak zie je ze in de kleuren rood, grijs, wit en zwart.

 

Deze variŽteit is ontstaan net zoals de Beni Kumonryu door kruisingen van de Kumonryu en de Kikusui. Het doel is en was om een Kumonryu te verkrijgen zonder wit maar met rood en tevens stabieler voor veranderingen dan de Kumonryu. Tot op vandaag de dag zijn echte stabiele Beni Kikokuryu echter nog ver te zoeken.

Dit weerhield de enorm opgelopen populariteit voor deze Koi echter niet. En men moet ook zeggen dat goede exemplaren een lust zijn voor het oog om te zien. Vooral de meestal grijszwarte kleur in kontrast met de felle rode of goudrode kleur van de geeft een droomachtig haast geschilderd tafereel.