A&C Koi - Koi variŽteit - Bekko

English   Deutsch

Business Logo

Wij zijn specialist in verkopen en kweken van exclusieve koikarpers. In Grubbenvorst bevindt zich onze koifarm van 8000 m2 waar wij aan al onze relaties naast topkwaliteit Koi ook diverse tuinen, vijvers en waterpartijen kunnen laten zien.

Garden Banner

A&C Koi - VariŽteiten Informatieblad: Bekko
De Bekko is een witte, rode of gele met zwarte aftekening

 

Shiro Bekko

De Shiro Bekko is waarschijnlijk de meest bekende Bekko variŽteit. Deze witte Koi wordt meestal omschreven als een Taisho Sanke zonder rood. De kenmerken van de Shiro Bekko zijn ook hetzelfde als de Taisho Sanke, maar dan zonder rood. Belangrijk is dat er geen zwart op het hoofd aanwezig is en dat de vinnen dunne maar duidelijke zwarte strepen vertonen.
 

 

 

Hi of Aka Bekko

Hier geldt eigenlijk hetzelfde voor als voor de Shiro Bekko. Een Hi of met andere woorden Aka Bekko is eigenlijk een Taisho Sanke zonder wit. Hier geldt dat er geen wit op het lichaam mag voorkomen. Echter dient er wel zwart op het lichaam aanwezig zijn en bij de betere exemplaren dienen de kenmerkende zwarte strepen op de vinnen voor te komen.

 

Ki Bekko

De Ki Bekko is eigenlijk een op zich staande variŽteit. Het is tot vandaag de dag niet duidelijk waar zij van afstammen. Het is ook meteen een van de meest zeldzame Koi variŽteiten uit Japan. Niet alleen omdat er zo weinig van voorkomen, maar vooral omdat er niet of nauwelijks specifiek op gekweekt wordt. Dit geldt overigens voor alle Bekko variŽteiten. De meeste zijn gewoonweg bijproducten van de Sanke kweek.