A&C Koi, Vijvers en Tuinen - logo

Contactinformatie

A&C Vijvers en Tuinen 
Californischeweg 14
5971 NV Grubbenvorst
tel. 077 - 366 4117
fax 077 - 366 4118
gsm 06 55168 068

A&C Koi - Tuin met Koivijver
KOISHOP

Home   -   Koi Variėteiten   -   Route   -   Contact   -   Weblinks

 

A&C 2007 koireis naar Japan  (English)
Dag 1   Dag 2   Dag 3   Dag 4   Dag 5   Dag 6   Dag 7+8

Vanaf 16 maart tot 31 maart is A&C Koi weer op koireis naar Japan om voor u een hoogwaardige collectie Japanse Koi samen te stellen. Op deze en de volgende pagina's zullen wij u op de hoogte houden van onze belevenissen.
We zijn op zaterdagmiddag vertrokken voor de lange reis naar Japan. Deze keer heb ik in Nederland na de Florida reis van afgelopen week een fikse verkoudheid opgelopen dus het zal geen pretje zijn om die lange tijd te reizen, maar je moet er wel iets voor over hebben. Ik zou het in ieder geval niet willen missen om al mijn vrienden in Japan weer terug te zien.  Er gaan deze keer enkele mensen meer mee naar Japan die ik nog wel nader voor zal stellen tijdens het reisverslag. Hun namen zijn in ieder geval: Marco en Theo uit Nederland en Gary en Jack mijn twee Engelse vrienden welke mij elk jaar vergezellen.
Zoals ik vooraf al dacht duurde de reis deze keer extra lang omdat ik bleef hoesten en niesen. Daarbij opgeteld het “goede” eten in het vliegtuig en wat wil je dan nog meer. De aankomst in Japan op zaterdagavond was dan ook het meest welkome van de dag. Vlug wat eten en diep onder de wol.

Ik heb geslapen als een roos en werd om 7 uur zondagmorgen gewekt door de “wake-up call”. Met een zwaar en natbezweet hoofd onder de douche en vervolgens aan het ontbijt. De sneetjes brood smaakten uitstekend en we genoten hier dan ook allemaal zichtbaar van.

Om klokslag half negen vertrokken we naar ons eerste adres. Dit jaar valt het ons op dat er zeer weinig sneeuw ligt, voor de begrippen hier zou zelfs bijna kunnen zeggen bijna helemaal niets.

Het is al weer een jaar geleden dat ik bij Hosokai was en ik was dan ook blij hem weer te zien. Sinds vorig jaar heb ik ook zijn bloedlijn Goshiki ingezet bij onze eigen kweek met gemiddeld resultaat. Misschien kan ik nu wat meer te weten komen over deze lijn en er eventueel enkele potentiėle ouderdieren bijkopen.

In eerste instantie verliep ons gesprek wat stroef en zeker aangaande de Tategoi was er betreffende verkoop niet direct een voet tussen de deur te krijgen.

Na enige tijd praten over bloedlijnen en de kweek kwam ik terecht bij een kleine bak in de hoek van zijn Koihuis. Hieruit liet hij mij uiteindelijk enkele Jumbo Tosai uitzoeken. Hier was ik al zeer mee in mijn nopjes, totdat we bij de andere Tategoi gingen kijken.


Hosokai: Nr 1 Tategoi Inazuma Showa

  Na ook hier weer een en ander af te wegen en met mijn biedprijs omhoog te gaan, kreeg ik hem toch zo ver dat ik er hier ook 10 mocht uitzoeken. De vijver werd genet en het werk kon beginnen. Na twee tot drie uur zaten er 10 vissen in de bak die ik na veel wikken en wegen ook kon meenemen. Zie en beoordeel zelf de kwaliteit van Top Jumbo Tategoi.

Ik ben in ieder geval voor mijn gevoel bijzonder geslaagd in mijn opzet en ben er dan ook trots op dat ik deze visjes heb kunnen bemachtigen.
Dit is de nr 1 Goshiki van de Jumbo Tategoi van Hosokai

lees verder...

Hosokai
Ai Goromo 1
Hosokai
Goshiki 1
Hosokai
Sanke 1
Hosokai
Kinki Showa 1
Hosokai
Kohaku 1
Hosokai
Kohaku 2
Hosokai
Sanke 1
Hosokai
Showa 1
Hosokai
Showa 2
Hosokai
Showa 3
Hosokai
Showa 4
Hosokai
Showa 5
Hosokai
Showa 6
Hosokai
Showa 7
 

Site ontwerp en onderhoud: AE-Services, Eindhoven