A&C Koi, Vijvers en Tuinen - logo

Contactinformatie

A&C Vijvers en Tuinen 
Californischeweg 14
5971 NV Grubbenvorst
tel. 077 - 366 4117
fax 077 - 366 4118
gsm 06 55168 068

A&C Koi - Tuin met Koivijver
KOISHOP

Home   -   Koi VariŽteiten   -   Route   -   Contact   -   Weblinks

 

A&C 2005 koireis naar Japan - Dag 1 (21 maart)

Vanaf 19 maart tot 31 maart 2005 is Jos Aben van A&C Vijvers en Tuinen naar Japan geweest om een nieuwe collectie hoogwaardige Koi samen te stellen. Op deze en de volgende pagina's kunt u het reisverslag lezen.
De voorafgaande dag treffen we enkele van mijn engelse vrienden. Ze zijn een dag eerder gekomen om de gelegenheid te hebben om e.e.a. vooraf door te spreken en vooral welke kwekers we willen gaan bezoeken. Omdat ik vaker met meerdere mensen naar Japan ga en dan vaak vissen uitzoek voor collega dealers is het belangrijk om een en ander te bespreken. Eenmaal in Japan hebben we vaak te weinig tijd om allerlei zaken te bespreken. Bij hun hotel aangekomen zie ik dat ze al beide van een pot bier genieten. Ik ondersteun hen bij deze drukke werkzaamheden en spreek daarna men hen af dat we elkaar de volgende morgen weer zien bij het ontbijt.

E
nkele vissen welke u normaal bij ons kunt aantreffen.
De volgende morgen na het ontbijt hebben is er nog volop tijd en gaan we eerst nog naar de zaak om de laatste aanwinsten uit Japan te bekijken. De vraag is al snel dezelfde als die het Steegske uit BelgiŽ twee dagen eerder stelde. Wat ga je nog in Japan doen? Als je deze kwaliteit al hebt zitten is er weinig meer te wensen. Ik leg dan even uit dat vele van de aanwezige vissen of al verkocht zijn of in ons kweekprogramma ingezet worden. Dit en ook de belangrijkste reden om naar Japan te gaan is vooral het selecteren van kleinere Tategoi.

Na nog wat gespeculeerd te hebben over het aankomende voorjaar en de verwachting van de vissen in Japan breekt de tijd aan dat we naar het vliegveld moeten.
Vooral de aardbeving en wat nu steeds meer gaat gelden de aardverschuivingen waar de meeste bang voor zijn maken indruk. Het is namelijk zo dat er record hoogtes aan sneeuw liggen in het Nigata gebied. Men kan zich voorstellen wat er gebeurd als dit gaat smelten. Door de aardbeving is de grond overal slecht bestand tegen veel smeltwater. De grond zal zich al snel volzuigen en omdat er geen houvast is op de rotsachtige boden en ook veel vegetatie weg is kan de ramp zich nog steeds uitbreiden. Ook is het zo dat door de grote druk van de dikke laag sneeuw veel mudponds, waar nog koi inzitten of juist door deze omstandigheden in zijn verplaatst, zijn leeggedrukt geworden. Dit betekent dat de mudpond onder het dikke pak van sneeuw en ijs geen water meer bevat. Laten we maar hopen op het beste en dat vooral voor al die mensen die door deze verschrikkelijke ramp getroffen zijn.

Zoals altijd zie ik best wel op tegen de lange reis, maar de verwachting van het land van de reizende zon brengt vele positieve herinneringen. Voor degene die niet weten hoelang zoín reis nu eigenlijk precies duurt even een kleine beschrijving.
Vertrek Venray en twee uur rijden naar schiphol. Daarna inchecken en dat het liefst 3 uur vooraf. Dit zijn dus al 5 uur. Dan 11,5 uur met het vliegtuig is al samen 16,5 uur. Aangekomen bij de paspoortcontrole en afhalen van de bagage incl. treinkaartje kopen en hierna naar de trein lopen 1,5 uur. Dit is samen al 18 uur dan de eerste treinrit van 1 uur en een oponthoud van 1 uur wachtende op de volgende trein. Dit is dan 20 uur. Dan de lange treinrit van 2 uur naar Nagaoka. Dan nog een half uurtje naar het hotel is een totaal van 22,5 uur.
Kun je je voorstellen wat de vissen moeten ondergaan. Bedenk tevens dat deze gemiddeld gezien nog 10 uur of vaker zelfs nog langer onderweg zijn. Alleen al het inklaren op het vliegveld duurt vaak 3 tot 5 uur voordat je de vissen in de auto hebt staan en aan kunt rijden. In ieder geval kun je je voorstellen dat de hotelkamer er op dat moment als de meest luxe suite uitziet.
Ik zal niemand langer vervelen met een reisverslag van de eerste dag wat de meeste lezers toch niet zal boeien. Morgen kom ik terug met de eerste frisse gedachten en ook foto,s van waar we voor gekomen zijn, namelijk KOI KOI KOI KOI KOI KOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  verder...
 

Site ontwerp en onderhoud: AE-Services, Eindhoven